Blog

Reishi goba: simbol nesmrtnosti in skrivnost mladostne kože

Reishi gobo, znano tudi kot Ganoderma lucidum, v vzhodni medicini častijo kot “Gobo nesmrtnosti”, saj nosi skoraj mistične zdravilne lastnosti in simbolizira zdravje, dolgoživost ter veselje. Zgodovinsko so ji pripisovali celo zaščitno vlogo talismana pred slabimi vplivi. Danes cenimo Reishi zaradi njenih več kot 400 bioaktivnih spojin, ki vključujejo adaptogene, protitumorne, imunostimulativne in antialergijske učinke.* 

Prikaz uporabe gobe Reishi v tradicionalni kitajski medicini
Dokazi o uporabi Reishi gobe v tradicionalni kitajski medicini. Vir: www.realmushrooms.com

UČINKOVINE, KI JIH VSEBUJE REISHI

Polisaharidi za krepitev imunskega sistema

Polisaharidi, ki jih vsebuje ta goba igrajo ključno vlogo pri podpori in krepitvi imunskega sistema. Njihova vloga kot imunomodulatorjev pomeni, da usmerjajo imunski odziv telesa glede na potrebe. Polisaharidi spodbujajo aktivnost makrofagov in naravnih ubijalskih celic, ključnih za boj proti okužbam in rakavim celicam. Prav tako spodbujajo proizvodnjo imunoglobulinov za boj proti bakterijam in virusom.

Medicinska goba Reishi na vijoličnem ozadju
Goba reishi

Triterpenoidi za protivnetne učinke

Triterpenoidi, ki jih vsebuje Reishi, imajo močne protivnetne lastnosti. Zmanjšujejo vnetja v telesu, kar je koristno pri različnih bolezenskih stanjih, kot so avtoimunske bolezni, alergije in kronična vnetja. Poleg tega prispevajo k izboljšanju zdravja jeter, znižujejo holesterol ter ščitijo pred oksidativnim stresom.

Peptidoglikani kot podpora splošnemu zdravju

Peptidoglikani pa igrajo ključno vlogo pri podpori prebavnega sistema in izboljšanju zdravja prebavil. Prispevajo k celostnemu delovanju imunskega sistema ter povečujejo energetsko raven v telesu.

OKREPI IMUNSKI SISTEM Z REISHI

Zdravilni Učinki Reishi Gobe

Z več kot 2000 leti terapevtske uporabe krepi srce, ščiti pred procesi staranja ter ima protitumorne lastnosti. V sodobni znanosti pa izstopa po:

Izboljšanju imunskega sistema: Reishi pomembno prispeva k krepitvi imunskega sistema, spodbuja aktivnost belih krvnih celic in je še posebej koristna za tiste z oslabljenim imunskim sistemom ali izpostavljene povečanemu stresu.

Antioksidativna moč in zaščita pred poškodbami: Antioksidanti v Reishi gobah igrajo ključno vlogo pri zaščiti celic pred poškodbami zaradi prostih radikalov. Zmanjšujejo oksidativni stres in prispevajo k boljšemu splošnemu zdravju.

Kardiovaskularno zdravje: pozitivni učinki na krvni tlak in holesterol; izboljšuje krvni obtok, znižuje krvni tlak in uravnava raven holesterola, kar je ključno za preprečevanje srčno-žilnih bolezni.

Duševno zdravje: Študije kažejo, da Reishi zmanjšuje simptome depresije in tesnobe, spodbuja boljši spanec ter pomaga pri obvladovanju stresa.

Zdravje kože in boj proti staranju: dokazano izboljšuje zdravje kože s svojim anti-aging učinkom, povečuje navlaženost in elastičnost kože, ter deluje protivnetno pri zdravljenju aken in drugih kožnih težav. Več o učinkih Reishi za kožo preberi tukaj. Namig: reishi najdeš tudi v obliki seruma, ki je izjemno učinkovit za zdravo kožo.

Reishi goba in izdelki Yanumi, ki vsebujejo reishi
Reishi kot učinkovina v ekološki kozmetiki in prehranskih dopolnilih YANUMI

Raznolikost Uporabe

Reishi gobo lahko uživamo v obliki prehranskih dopolnil, čajev, kave ali pa jo vključimo v kreme in serume. Pri izbiri prehranskih dopolnil je pomembno upoštevati izvor in obliko, medtem ko pri kozmetičnih izdelkih prednost dajemo naravnim sestavinam brez škodljivih kemikalij.

Ta goba je naravno darilo, ki združuje zgodovinsko dediščino z modernimi zdravstvenimi koristmi. Ne glede na to, ali želite izboljšati zdravje, duševno počutje ali videz kože, je Reishi neprecenljiv partner na poti celostnega dobrega počutja!

IZBOLJŠAJ SPANEC IN ZMANJŠAJ VPLIV STRESA 😴
ZAKAJ IZBRATI REISHI ZNAMKE YANUMI?

100 % ekološko

YANUMI medicinske gobe so 100 % ekološke, kar potrjuje tudi naš EKO certifikat!

zero waste embalaža

Ker nam je mar za okolje so naši izdelki pakirani v zero waste embalažo.

100 % slovensko

Vse naše gobe so vzgojene v Sloveniji v skladu s strogimi standardi.

brez glutena in vegansko

Brez skrbi glede alergij in živalskih proizvodov; YANUMI izdelki so veganski.

ursha-yanumi-zadovoljna-stranka

“Presenečeno sem ugotovila, da ne vplivajo na okus mojega jutranjega beljakovinskega šejka.” – Urša

monika-yanumi-zadovoljna-stranka

“Lepo je odkriti nov izdelek, v vrednotah, ki so mi blizu in v odnosu do narave, nas samih.” – Monika

nina-yanumi-zadovoljna-stranka

“Nisem ni mislila, da bom res občutila razliko ampak je očitna! Res se počutim bolje🤩🤩 Hvala tudi za hitro dostavo” – Lara

VIRI IN ZNANSTVENE RAZISKAVE

*Vir: Kreft, S. in Kočevar Glavač, N.: Sodobna fitoterapija