SPLOŠNI POGOJI


Kot uporabnika vas vljudno naprošamo, da pred uporabo in nakupovanjem na naši spletni trgovini pazljivo preberete spodaj navedene splošne pogoje poslovanja. Z nakupom v spletni trgovini potrjujete, da ste seznanjeni in se v celoti strinjate z našimi pogoji poslovanja. Podjetje Inlife d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev v spletni trgovini www.yanumi.com, brez predhodnega obvestila. Pridružujemo se tudi pravico do tipkarskih napak. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da si redno ogledujete pogoje poslovanja.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.yanumi.com, pravice kupcev ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na SPLOŠNE POGOJE POSLOVANJA in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Splošni pogoji poslovanja so veljavni od 1.7.2022.

 

1. PODATKI

Naslov spletne trgovine: www.yanumi.com

Naziv podjetja: Inlife d.o.o.

Naslov podjetja: Gabrsko 63 C, Trbovlje

Transakcijski račun: SI56 6100 0000 9141 336

Matična številka: 6730884000

Davčna številka: SI 70091960

Osnovni kapital: 7.500,00 EUR

E-pošta: info@yanumi.com

Telefon: +386 (0)51 643 281

Podjetje je vpisano v Poslovni register Slovenije na dan 25.11.2014.

 

2. SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji spletne trgovine www.yanumi.com so sestavljeni v skladu z:

 1. Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot),
 2. Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1),
 3. Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1),
 4. priporočil GZS,
 5. mednarodnih kodeksov in pravil dobre prakse za e-poslovanje.

 

3. SPLOŠNO O SPLETNI TRGOVINI

Spletna trgovina www.yanumi.com je namenjena predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Spletno stran upravlja podjetje Inlife d.o.o. v nadaljevanju ponudnik. Oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec na spletni strani, je uporabnik.

 

4. DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovitokomunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku; v primeru nedostopnosti vam bomo to sporočili),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno morabiti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike z uporabniki.

 

5. VELJAVNOST PONUDBE, CENE, AKCIJE

Navedene cene na spletni strani veljajo samo ob naročilu preko spletne strani.

Vse cene oblikuje ponudnik in so izražene v evrih (EUR).

Cene so lahko redne ali akcijske; vse zavedene cene so končne, razen če je izrecno napisano drugače.

Vse cene imajo tudi obračunan DDV, saj je podjetje Inlife d.o.o. davčni zavezanec.

Ponudba na spletni trgovini www.yanumi.com se lahko v določenih primerih zaradi narave poslovanja dnevno spreminja.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in uporabnikom je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (uporabnik prejme elektronsko sporočilo o potrjenem naročilu). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za uporabnika.

V primeru spremembe cene izdelka med obdelavo naročila, bo ponudnik uporabniku omogočil preklic nakupa ali pa bo ponudil rešitev, ki bo omogočila v obojestransko zadovoljstvo.

V spletni trgovini www.yanumi.com so občasno objavljena gesla oz. promocijske kode, ki prinašajo določene popuste:

a) Popusti/promocijske kode so lahko izraženi v procentih, določenih zneskih ali kot brezplačni artikli.
b) Popusti/promocijske kode veljajo le ob pravilni uporabi ter na način, ki je objavljen na naših spletnih straneh.
c) Popusti/promocijske kode se med seboj ne seštevajo, v kolikor v pogojih akcije ni navedeno drugače.
d) Na že znižane artikle oziroma artikle v akciji, ni mogoče uveljavljati popustov/promocijske kode.
e) Enako velja za popust/promocijsko kodo ob prijavi na morebitne e-novičke.
f) Pri vsakem nakupu je možno uveljavljati en popust/promocijsko kodo.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik uporabniku omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik uporabniku ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

6. SLIKOVNI MATERIAL IN GRAFIKA IN LASTNOSTI IZDELKOV

Fotografije, slike, posnetki ali besedila objavljeni v okviru ponudb, so last podjetja Inlife d.o.o. ali njenih dobaviteljev, poslovnih partnerjev ali pa so le zgolj simbolični in ne zagotavljajo natančnih lastnosti izdelka ali storitve (predvsem glede barvnega odstopanja). Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne trgovine (tekstovnega ali slikovnega materiala).

Ponudnik se trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, vendar je kljub vsemu potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

7. PRAVNO OBVESTILO

Posredovanje ali uporaba fotografij ali drugih informacij s spletne strani je prepovedana, razen, če je ponudnik podal pisno dovoljenje za uporabo.

8. POSTOPEK NAKUPA

Naročilo je osnova za izdajo računa, ki je krati pogodba med ponudnikom in uporabnikom. Vse pogodbe so shranjene na sedežu podjetja in na voljo uporabniku na vpogled.

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa uporabnik vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila. Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru garancijskih pogojev. Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe). Vračilo kupnine za pravne osebe ni možno. Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja.

9. NAČIN PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • plačilo po predračunu na poslovni račun ponudnika (Po oddaji naročila bo uporabnik prejel elektronsko sporočilo s potrebnimi podatki za nakazilo na naš TRR. Rok plačila predračuna je tri dni (3 dni). Po poteku roka za plačilo, ponudnik več ne jamči rezervacije za izbrane izdelke. Račun prejme plačnik in ne prejemnik, v kolikor plačnik in prejemnik ni ista oseba. Račun je poslan na elektronski naslov, ki je bil podan ob naročilu. V kolikor uporabnik želi predračun tudi v fizični obliki, naj poda pisno zahtevo na elektronski naslov info@yanumi.com)
 • s kreditno kartico preko plačilnega sistema Stripe na račun ponudnika (Mastercard, Visa, Maestro in American Express – kupcu za uporabo kreditnih kartic ni potrebno ustvariti svojega Stripe uporabniškega računa. Plačilni sistem Stripe velja za enega najbolj varnih plačilnih sistemov na svetu.)
 • preko plačilnega sistema PayPal na račun ponudnika,
 • plačilo po povzetju (Ob naročilu, po prevzetju naročeno blago plačate kurirju na kraju prevzema z gotovino ali kartico.)
  Do končnega plačila je blago v lasti podjetja Inlife d.o.o.

Opozorilo: Ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

10. RAČUN

Ponudnik uporabniku izda račun v elektronski obliki. Na računu so specificirani stroški izdelka, dostave, davki.

Račun za opravljene storitve pošlje uporabniku na elektronski naslov, katerega uporabnik navede ob naročilu. V kolikor bi ga želeli prejeti tudi v fizični obliki, nam prosim to sporočite na info@yanmi.com.

11. VARNOST NAKUPA

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

12. DOSTAVA IN STROŠEK DOSTAVE

Dostava v Sloveniji

Kupljeni (plačani) izdelki bodo dostavljeni na katerikoli naslov na območju Slovenije. Za dostavo skrbi Pošta Slovenije ali drug dobavitelj po izbiri ponudnika. Za blago na zalogi je dobavni rok od 1 do 5 delovnih dni, v kolikor pa blago ni na zalogi, vas bomo obvestili kot tudi o ocenjenem oz. predvidenem roku za dobavo.

Strošek dostave/poštnine je odvisen od zneska naročenih izdelkov.

Za naročila do 60€ znaša poštnina 3,90€.
Za naročila nad 60€ je poštnina brezplačna,
Za naročila s plačilom po povzetju se zaračuna dodaten strošek poštnine v višini 1€.

13. POŠKODOVANA, UNIČENA ALI IZGUBLJENA POŠILJKA


V primeru predplačila velja, da ponudnik od trenutka oddaje pošiljke, z naročenimi izdelki, dostavni službi ne odgovarja za primere, ko pride do fizičnih poškodb, uničenja ali izgube pošiljke, kakor tudi ne, če pride do manjka vsebine v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja (embalaža ima vidne poškodbe). V vseh teh navedenih primerih mora uporabnik sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije ali drugi dostavni službi, in sicer pošiljko nese na najbližjo pošto/dostavno službo v enakem stanju, kot jo je prejel, ne da bi karkoli dodal ali odstranil, ter izpolni reklamacijski zapisnik. O tem obvesti tudi ponudnika na kontaktni e-mail info@yanumi.com ali po telefonu na 051 643 281.

14. VRAČILO IZDELKOV/REKLAMACIJE IZDELKOV/GARANCIJA IZDELKOV/STVARNE NAPAKE


Vračilo izdelkov:

Vračilo izdelkov je možno v 14 dneh od prevzema izdelka (Zakona o varstvu potrošnikov – navedeno velja izključno za fizične osebe), ne da bi bilo uporabniku potrebno navesti razlog za vračilo. O vračilu izdelka mora uporabnik o tem pisno obvestiti prodajalca na elektronski naslov info@yanumi.com. Šteje se, da je sporočilo o odstopu od naročila pravočasno, če je poslano v pisni obliki v roku 14 dni od prejema izdelka. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artikla. Edini strošek, ki bremeni uporabnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila izdelka, kar pomeni da ga mora vrniti ponudniku najkasneje v 14 dneh po prejemu izdelka.

Izdelek mora biti ob vračilu zapakiran v originalni embalaži in v nespremenjeni količini ter nepoškodovan. Izdelka se ne sme oprati ali kako drugače uporabljati.

Uporabnik nima pravice do odstopa od pogobe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan natančno po navodilih uporabnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. Vračilo opravljenih plačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila uporabniku izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče. Uporabnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago, osebne podatke in transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz. koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na transakcijski račun uporabnika se vrne le vplačan znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode.

Naslov za vračilo blaga:

Inlife d.o.o.

Ulica bratov Učakar 108

1000 Ljubljana

Reklamacija izdelka:

Reševanje reklamacij se rešuje v skladu z veljavno zakonodajo ter v skladu s Pogoji nakupa blaga in storitev.

Uporabnik lahko izdelek reklamira, če ta nima lastnosti, ki jih je ponudnik izrecno obljubil, če je ponudnik poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od uporabnikovega naročila. V primeru reklamacije lahko uporabnik zahteva zamenjavo izdelkov, popravilo izdelkov ali vračilo kupnine. V primeru vračila kupnine si ponudnik pridržuje pravico, da za čas, ko je uporabnik izdelek uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe in zaradi uporabe, izdelku zmanjšala tržna vrednost.

Blago, ki ga prejmete, preglejte takoj ter morebitne napake/poškodbe sporočite v roku osmih delovnih (8) dni od prejetja paketa. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.

Garancija izdelka:

Za izdelke na spletni strani veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo.

Stvarne napake izdelka:

Napaka je stvarna, kadar: artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet, artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo uporabnik kupuje, ki pa je bila ponudniku znana oziroma bi mu morala biti znana artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane in je ponudnik izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Uporabnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Uporabnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in ponudniku omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko uporabnik ponudniku sporoči pisno na info@yanumi.com, o čemer mu ponudnik mora izdati potrdilo.

Ponudnik ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Pravice uporabnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil ponudnika.

15. KOMUNIKACIJA


Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
  pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
  željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik
 • izrecno spoštoval.

Uporabnik se bo lahko naročil na prejemanje e-novic in se od prejemanja tudi na enostaven način odjavil. Obvestila zajemajo informacije o aktualnih ali bodočih ponudbah, promocijo www.yanumi.com ter druga oglasna sporočila www.yanumi.com ali njenih partnerjev. Za prejemanje obvestil se smatra, da je potrebna osebna privolitev in prejemanje ni možno v kolikor uporabnik to ne označi ali se na drug način ne prijavi na prejemanje.

16. ODVEZA ODGOVORNOSTI


Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik uporabnika obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične.

 

17. REŠEVANJE PRITOŽB IN SPOROV ODGOVORNOSTI


Vsako nejasnost, pripombo ali pritožbo želimo razrešiti v čim krajšem možnem času, pri tem pa bomo spoštovali zakonodajo (Zakon o varstvu potrošnikov) in se po najboljših močeh trudili doseči dogovor.

Pripombe in pritožbe sprejemamo na elektronsko pošto.

Uporabnikom je na voljo več načinov kontaktiranja:

 • pisno na naslov Inlife d.o.o., Gabrsko 63c, 1420 Trbovlje,
 • pisno na elektronski naslov info@yanumi.com,
 • telefonsko na gsm 051 643 281.

Postopek obravnave je zaupen.

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka.

Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se spori rešijo sporazumno.

V kolikor dogovor ne bo mogoč je za spore pristojno okrožno sodišče v Ljubljani.

 

Posodobljeno: Julij, 2022

INLIFE d.o.o.

Gabrsko 63c,

1420 Trbovlje