Blog

Svetovni trend v vlaženju kože: Reishi

Gobe imajo bogato zgodovino uporabe v medicini, še posebej medicinske gobe, ki so že stoletja del tradicionalne medicine. Uporabljamo jih za krepitev imunskega sistema in kot učinkovita sredstva proti staranju. Z njihovimi pozitivnimi lastnostmi za zdravje in lepoto ni presenetljivo, da so gobe postale predmet zanimanja tudi v kozmetični industriji. Ena izmed izjemnih medicinskih gob, ki se je uveljavila kot trend v vlaženju kože, je Reishi ali Ganoderma, poznana tudi kot “goba nesmrtnosti”. S svojo bogato vsebnostjo beta-glukanov pomaga koži pri obrambi pred zunanjimi vplivi in vnetji ter hkrati učinkovito vlaži kožo, odpravlja temne lise ter izboljšuje videz brazgotin.

Reishi je nov svetovni trend v vlaženju kože

KAJ JE REISHI GOBA?

Reishi, znana kot “goba nesmrtnosti,” se že stoletja uporablja v Aziji za zdravljenje okužb in kot bojevnik proti raku. Kot globoko vlažilen in antioksidativno bogat adaptogen ima pomembno vlogo pri krepitvi imunskega sistema in vpliva na zdravje telesa in kože. Lahko jo uživamo v različnih oblikah, vključno s celimi gobami, prahom ali ekstrakti, ter jo najdemo v kozmetičnih izdelkih, kot so serumi, vlažilci in maske.

Reishi goba se uporablja tudi kot prehransko dopolnilo

Prednosti Reishi medicinske gobe za kožo

 • Boj proti prostim radikalom: Vsebuje močna antioksidanta, ergotionein in reducirani glutation, ki preprečujeta prezgodnje staranje in nastanek prostih radikalov, povečujeta zaščito pred soncem.
 • Blaženje rdečice in vnetij: Adaptogene lastnosti Reishi gobe pomirjajo in zmanjšujejo vnetja, ki so ključna pri procesu staranja kože.
 • Globoko vlaženje: Polisaharidi v gobi zadržujejo vlago v koži, zmanjšujejo fine linije, gube ter obnavljajo in krepijo kožno bariero.
 • Zmanjšanje pigmentacije in brazgotin po aknah: Izvleček te gobe zavira encim tirozinazo, ki proizvaja melanin, s čimer zmanjšuje pigmentacijo in razbarvanje kože.
Resihi goba je pogosta sestavina v učinkoviti kozmetiki

Uporaba Reishi Gobe za kožo

 • Vrsta sestavine: Hidrator, antioksidant
 • Glavne koristi: Preprečuje izgubo vlage, bori se proti drobnim linijam in gubam, zmanjšuje stres, izboljšuje spanec, krepi imunski sistem.
 • Kdo naj jo uporablja: Primerna je za vse tipe kože in tiste, ki se soočajo z utrujenostjo ali imajo oslabljen imunski sistem. Priporočljiva ni za ljudi z nizkim krvnim tlakom ali motnjami strjevanja krvi.
 • Kako pogosto jo lahko uporabljaš: to gobo lahko uživaš v obliki celih gob, prahu ali ekstrakta. Za nego kože je priporočljiva uporaba kozmetičnih izdelkov z Reishi dvakrat na dan.
 • Dobro deluje z: drugimi gobami, še posebej shiitake in maitake, ter protivnetnimi in pomirjujočimi rastlinami.
 • Ne uporabljaj je z: ni znanih kontraindikacij.
Reishi goba in izdelki Yanumi, ki vsebujejo reishi
Reishi kot učinkovina v ekološki kozmetiki Yanumi
PREIZKUSI YANUMI SERUMA Z REISHI

Za sijočo kožo:

Ekološki serum z seabuckthorn

Za sijočo kožo:

Ekološki serum z seabuckthorn

Za problematično kožo:

Ekološki serum s črno kumino

Za problematično kožo:

Ekološki serum s črno kumino

100 % ekološko

Yanumi medicinske gobe so 100 % ekološke, kar potrjuje tudi naš EKO certifikat!

zero waste embalaža

Ker nam je mar za okolje so naši izdelki pakirani v zero waste embalažo.

100 % slovensko

Vse naše gobe so vzgojene v Sloveniji v skladu s strogimi standardi.

brez glutena in vegansko

Brez skrbi glede alergij in živalskih proizvodov; Yanumi izdelki so veganski.

VIRI IN RAZISKAVE

 1. Wang J, Cao B, Zhao H, Feng J. Emerging Roles of Ganoderma Lucidumin Anti-Aging. Aging Dis. 2017 Dec 1;8(6):691-707. doi: 10.14336/AD.2017.0410.
 2. Rahman MA, Abdullah N, Aminudin N. Evaluation of the antioxidative and hypo-cholesterolemic effects of lingzhi or reishi medicinal mushroom, ganoderma lucidum (agaricomycetes), in ameliorating cardiovascular diseaseInt J Med Mushrooms. 2018;20(10):961-969. doi:10.1615/IntJMedMushrooms.2018028370
 3. Patel S, Goyal A. Recent developments in mushrooms as anti-cancer therapeutics: a review3 Biotech. 2012;2(1):1-15. doi:10.1007/s13205-011-0036-2
 4. Tang W, Gao Y, Chen G, et al. A randomized, double-blind and placebo-controlled study of a ganoderma lucidum polysaccharide extract in neurastheniaJ Med Food. 2005;8(1):53-58. doi:10.1089/jmf.2005.8.53
 5. Tran HB, Yamamoto A, Matsumoto S, et al. Hypotensive effects and angiotensin-converting enzyme inhibitory peptides of reishi (ganoderma lingzhi) auto-digested extractMolecules. 2014;19(9):13473-13485. doi:10.3390/molecules190913473