Blog

Rešitev za akne na obrazu

Pozdravljena, ljubiteljica nege kože! Morda si zasledila, morda pa še ne… da se po novem v kozmetiki uporabljajo tudi gobe?! Čudno, ane… Zate smo raziskali situacijo, če je to le še eden izmed trendov, ki hitro utonejo v pozabo ali razkrita skrivnost za mladostno in sijočo kožo, ki smo jo dolgo čakali.

Med odraščanjem je bila moja koža vedno težavna, zaradi česar sem bila negotova in nesamozavestna. Izgledalo je, kot da so se akne trajno naselile na mojem obrazu in pustile za seboj sledi rdečice in razdraženosti. Ne glede na to, katere izdelke sem poskusila ali kako vestno sem sledila rutinam nege kože, se je moja koža trmasto upirala. To ni vplivalo samo na moj videz, ampak tudi na mojo samopodobo. Vztrajno sem iskala rešitev, zdravilo, ki bi mi lahko ponudilo olajšanje.

Kaj sploh so akne?

Akne so vnetna kožna bolezen, povzroča jo bakterijska okužba, ki prizadene žleze lojnice, ki so povezane z lasnimi mešički. Akne se običajno pojavijo pri mladostnikih obeh spolov, običajno so povezane s hormonskimi spremembami v puberteti. Prehrana, stres in nekatera zdravila (zlasti kontracepcijske spojine) so lahko tudi dejavniki, ki vplivajo na razvoj bolezni.

V večini primerov aken ni potrebno zdraviti, saj se izboljšajo kot odziv na spremembe življenjskega sloga ali vzpostavitve hormonskega ravnovesja. Vendar pa v nekaterih primerih postane akutno, nadležno in celo boleče stanje, ki ga je treba zdraviti, da ublažimo simptome in preprečimo nastanek dolgotrajnejšega brazgotinskega tkiva.

Neverjetno, a mogoče 😊

Ko sem prvič slišala za serum, obogaten z izvlečki teh medicinskih gob sem bila navdušena, a hkrati skeptična. Ali je lahko nekaj tako na videz nekonvencionalnega, kot so gobe, res ključ do preobrazbe moje problematične kože? Ker nimam ničesar izgubiti in lahko le pridobim, sem se odločila, da poskusim.

Od trenutka, ko sem nanesla serum, sem začutila razliko. Njegova lahka tekstura se je enostavno vpila v mojo kožo in za seboj pustila pomirjujoč občutek. Toda prava čarovnija je začela delovati šele čez čas. Z vsakim dnem sem opazila postopno izboljšanje stanja moje kože. Vnetje je začelo popuščati, akne so postale manj pogoste, moja polt pa je ponovno dobila sijaj.

Tole je serum, nad katerim sva navdušeni jaz in moja koža! 😊 Ekološki serum Yanumi Reishi s črno kumino za problematično kožo vsebuje medicinsko gobo reishi, ki znanstveno dokazano preprečuje vnetja na koži, jo globinsko vlaži  in skupaj z izbranimi hladno stiskanimi naravnimi rastlinskimi olji neguje občutljivo ali poškodovano kožo.

Od trenutka, ko sem nanesla serum, sem začutila razliko. Njegova lahka tekstura se je enostavno vpila v mojo kožo in za seboj pustila pomirjujoč občutek. Toda prava čarovnija je začela delovati šele čez čas. Z vsakim dnem sem opazila postopno izboljšanje stanja moje kože. Vnetje je začelo popuščati, akne so postale manj pogoste, moja polt pa je ponovno dobila sijaj.

Koristi seruma proti aknam:

 • Kožo ščiti pred poškodbami
 • Deluje protivnetno,
 • Kožo globinsko vlaži,
 • Preprečuje hiperpigmentacijo,
 • Primeren je za občutljivo in problematično kožo.

Kakor sem na začetku dvomila v učinkovitost medicinskih gob v primeru aken, je moja sijoča koža dokaz izjemne učinkovitosti teh izjemnih čudežev narave. Nikoli si nisem mislila, da bom dočakala dan, ko bo moja koža videti zdravo in sveže. Pa vendar sem tukaj, dokaz, da je nega kože z izdelki z medicinskimi gobami dobra tudi zate!

Samozavestna jaz – samozavestna ti

Danes, ko se pogledam v ogledalo, ne vidim več obraza, ki ga »krasijo« akne. Vidim sijoč obraz in samozavest. Moje dolgo iskanje rešitve se je končalo. 😊 Če se tudi ti boriš s problematično kožo, kot sem se nekoč ja, ne obupaj! Preizkusi Reishi serum s črno kumino, daj priložnost moči narave in tvoja koža ti bo zelo hvaležna!

S hvaležnostjo in sijočo kožo, Martina 😉

ZAKAJ YANUMI?

YANUMI ponuja izdelke, ustvarjene iz funkcionalnih, polnovrednih, organskih gob, vzgojenih v Sloveniji.

 • Naše gobe so gojene pod vodstvom izkušenih mikologov, (znanstvenikov, ki preučujejo glive)
 • Gojene v okoljskih razmerah, ki so optimalne, v Sloveniji
 • Sušene pri nizkih temperaturah za zaščito celovitosti bioaktivnih spojin
 • Testirane na težke kovine
 • Mlete v vakumu za povečanje biološke uporabnosti njegovih hranil
 • YANUMI izdelki so veganski in košer, ter brez glutena, kar potrjuje certifikat.

100 % ekološko

Yanumi medicinske gobe so 100 % ekološke, kar potrjuje tudi naš EKO certifikat!

zero waste embalaža

Ker nam je mar za okolje so naši izdelki pakirani v zero waste embalažo.

100 % slovensko

Vse naše gobe so vzgojene v Sloveniji v skladu s strogimi standardi.

brez glutena in vegansko

Brez skrbi glede alergij in živalskih proizvodov; Yanumi izdelki so veganski.

YANUMI prisega na kakovost, brez kompromisov. Vse naše gobe so zato skrbno vzgojene v Sloveniji, v skladu s strogimi standardi kakovosti, od katerih ne odstopamo. Ker nam je mar tudi za okolje so pakirane v zero-waste embalaži. 

Naravne, ekološke
sestavine

Zero waste
embalaža

SLOVENSKI
PROIZVOD

100% garancija
na zadovoljstvo