Blog

Gobe v kozmetičnih izdelkih??

Pozdravljena, ljubiteljica nege kože! Morda si zasledila, morda pa še ne… da se po novem v kozmetiki uporabljajo tudi gobe?! Čudno, ane… Zate smo raziskali situacijo, če je to le še eden izmed trendov, ki hitro utonejo v pozabo ali razkrita skrivnost za mladostno in sijočo kožo, ki smo jo dolgo čakali.

Medicinske gobe so namreč tiste, ki so v zadnjih letih razburkale lepotni svet in nego kože postavile na čisto nov nivo. Se sliši čudno, a hkrati zanimivo, kajne? Dovoli nam, da te danes popeljemo na potovanje skozi gozd gobje znanosti o negi kože in ti razkrijemo čarovnijo (ali resnico?) o tej “čudežni sestavini”.

ALI OBSTAJAJO prednosti uporabe gob v izdelkih za nego kože?

Tako kot velja za večino trendov v uporabi sestavin v kozmetičnih izdelkih, tudi gobe niso čisto novo spoznanje ali fenomen v kozmetiki. Medicinske gobe namreč že tisočletja v Aziji uporabljajo za izboljšanje zdravja, ohranjanja vitalnosti in mladostnega videza ter za učinkovit boj s kroničnim stresom. Znanstvenik dr. Andrew Weil, ki je že leta 2005 v zahodni svet kozmetike pripeljal gobe pravi, da študije o medicinskih gobah kažejo njihove obetavne protivnetne učinke, medtem ko z lokalno uporabo medicinskih gob kožo zaščiti pred zunanjimi vplivi in poškodbami ter jo neguje.

Torej: medicinske gobe dejansko učinkujejo!

In uporabljajo jih tudi svetovno znane zvezdnice, kot so Gisele Bundchen in Kim Kardashian.

kako točno deluje ta čarovnija medicinskih gob?

Moč antioksidantov: tvojo kožo vsak dan »napadajo« različni dejavniki iz okolja, kot so onesnaženje in UV-žarki. Medicinske gobe pa so oborožene z antioksidanti, kot sta vitamin C in selen, ki tvojo kožo zaščitijo in nevtralizirajo proste radikale. Kot da bi svojo kožo odela v poseben ščit!

Junaki hidracije: je tvoja koža suha in izsušena? Pozdravi svojega novega najboljšega prijatelja: medicinske gobe. Mnogi izvlečki gob so naravni vlažilci, kar pomeni, da privlačijo vlago na kožo kot magnet. Torej, če želiš ta rožnat in navlažen sijaj, ti ga bodo pričarale prav gobe.

Zavezniki proti staranju: staranje je resda naraven proces življenja, vendar to ne pomeni, da ga ne moremo nekoliko upočasniti, kajne? Gobe vsebujejo spojine, kot so beta-glukani, ki pomagajo spodbujati proizvodnjo kolagena in tako ohranjajo tvojo kožo napeto in mladostno. Kdo potrebuje časovni stroj, ko pa imamo gobe…

Pomirjujoči občutki: imaš občutljivo kožo? Gobe na pomoč! Nekatere sorte, kot je goba reishi, imajo protivnetne lastnosti, ki pomirijo rdečico in razdraženost tvoje kože, zaradi česar se tvoja koža počuti tako zenovsko kot ti v SPA-ju.

Katere (MEDICINSKE) gobe najdemo v izdelkih za nego kože?

Ko boš šla v akcijo iskanja svojih novih kozmetičnih izdelkov, ti predlagamo, da najdeš kozmetiko, ki ima EKO vzgojene gobe. Za najbolj učinkovite so se izkazale:

Cordyceps – pogosto se uporablja v tradicionalni kitajski medicini, predvsem v primerih znakov utrujene kože.

Reishi – ima lastnosti, ki preprečujejo draženje, kožo pomirja in zmanjša rdečico. V kitajski medicini pa se uporablja za krepitev imunskega sistema.

Fermentirana Chaga – fermenti delujejo kot čistilna naprava, ki pomaga razgraditi sestavine v drobne delce, tako da so bolj biološko razpoložljivi za kožo. Fermentirana Chaga pomirja razdraženo kožo in lajša vnetja.

Tako – skrivnost je razkrita: gobe niso več samo za uživanje. So mali naravni super junaki za nego kože, ki tvojo kožo ščitijo pred vsakodnevno utrujenostjo in ti pustijo sijati kot še nikoli prej. Zakaj jih torej ne bi poskusila? Tvoja koža ti bo hvaležna.

In pazi to, kaj smo odkrili…

SLOVENSKA KOZMETIKA IZ NARAVNIH GOB

“Mene so popolnoma fascinirale in zelo sem ponosna, da sem jih pripeljala v Slovenijo.” – pravi Martina Gregori, ustanoviteljica znamke YANUMI.

V svoji ponudbi ima tudi 100% ekološke, naravne serume, ki vključujejo medicinske gobe. Njihova super moč je reishi.

In najboljši del? Gobe njene kozmetike so vzgojene v Sloveniji!

ZAKAJ YANUMI?

YANUMI ponuja izdelke, ustvarjene iz funkcionalnih, polnovrednih, organskih gob, vzgojenih v Sloveniji.

  • Naše gobe so gojene pod vodstvom izkušenih mikologov, (znanstvenikov, ki preučujejo glive)
  • Gojene v okoljskih razmerah, ki so optimalne, v Sloveniji
  • Sušene pri nizkih temperaturah za zaščito celovitosti bioaktivnih spojin
  • Testirane na težke kovine
  • Mlete v vakumu za povečanje biološke uporabnosti njegovih hranil
  • YANUMI izdelki so veganski in košer, ter brez glutena, kar potrjuje certifikat.

100 % ekološko

Yanumi medicinske gobe so 100 % ekološke, kar potrjuje tudi naš EKO certifikat!

zero waste embalaža

Ker nam je mar za okolje so naši izdelki pakirani v zero waste embalažo.

100 % slovensko

Vse naše gobe so vzgojene v Sloveniji v skladu s strogimi standardi.

brez glutena in vegansko

Brez skrbi glede alergij in živalskih proizvodov; Yanumi izdelki so veganski.

YANUMI prisega na kakovost, brez kompromisov. Vse naše gobe so zato skrbno vzgojene v Sloveniji, v skladu s strogimi standardi kakovosti, od katerih ne odstopamo. Ker nam je mar tudi za okolje so pakirane v zero-waste embalaži. 

Naravne, ekološke
sestavine

Zero waste
embalaža

SLOVENSKI
PROIZVOD

100% garancija
na zadovoljstvo