Blog

Zakaj je karitejevo maslo s sivko koristno?

PRIDOBIVANJE SIVKINEGA OLJA

Sivkino olje je bilo vedno najbolj zaželjeno olje med ljubitelji dišav. Ampak kako iz teh čudovitih cvetov ustvarijo olje?

Začne se s tem, da sivko oberejo ljubeče človeške roke. Nato sivko povežejo v šope in jih pustijo razobešene sušiti kar nekaj tednov. S tem preprečijo, da bi olje postalo žarko, poleg tega pa se cvetovi lažje ločijo od stebelj, ko so dobro posušeni. Tako posušena sivka je pripravljena za parno destilacijo. Ta omogoči, da pridobivanje sivkinega olja na najbolj naraven način, brez kemičnih preparatov, kot sta aceton in heksan. Sivko nato namestijo nad kipečo vodo, vendar se posode ne sme dotikati, da sivka ne bi zagorela. Ko hlapi kipeče vode nežno poparijo sivko, visok pritisk in vročina izločita olje iz rastline. Mešanica pare in olja se nato prenese v kondenzator, kjer se ohladi in utekočini. Nastane naravna sivkina rožna vodica (hidrosol), ki je prav tako odlična za kožo. Iz rožne vodice nato izločijo vodo in nastane naravno sivkino olje.

1. ZATIRA AKNE

Akne se pogosto pojavijo, ko koži začne primanjkovati olja. Suha koža zato začne pretirano proizvajati sebum (kožino naravno olje), kar privede do zamašenih por in tvorjenje aken se začne. Zaradi antibakterijskega učinka karitejevo maslo s sivko kožo navlaži in hkrati nežno razkuži pore. Zato je odličen za preprečevanje in zdravljenje aken.

2. ZDRAVI EKSCEME IN IRITACIJO ZARADI SUHE KOŽE

Če imate razdraženo kožo zaradi suhosti, je čas da začnete uporabljati sivkino olje v kombinaciji s karitejevim maslom. Vzpostavi namreč ravno pravo ravnovesje, da koža ni preveč mastna ali preveč suha. S karitejevim maslom s sivko nežno namažite suhe eksceme in srbenje se bo umirilo.

3. ODLIČNO POMIRJA VNETO KOŽO

Sivkino olje ne pomirja samo uma, temveč tudi vašo kožo. S karitejevim maslom s sivko namažite rdečico, podkožne madeže in poškodbe nastalih od aken. Sivkino olje s svojim pomirjajočim učinkom pomirja in zdravi kožo vzdraženo od pretiranega sončenja, pikov insektov ali vnosa bakterij.

4. ODGANJA INSEKTE

Zadnje britanske raziskave so pokazale, da nekateri komarji postajajo odporni na sredstvo N,N – dietil – meta-toluamid (DEET), ki je osnova večine kemičnih preparatov za zaščito pred komarji. Zato se jih je najbolje lotiti z naravnimi pripravki, kot je Yanumi karitejevo maslo s sivko. Pred sprehodi se izdatno namažite po vseh odkritih delih telesa in takoj boste opazili razliko. Ne le, da bo karitejevo maslo odlično navlažilo vašo kožo, odgnalo bo tudi vse leteče nadloge. Komarji, molji in drugi insekti namreč ne marajo vonja po sivki. V kolikor pa že pride do pika komarja, bo karitejevo maslo s sivko učinkovito zmanjšalo bolečino in preprečilo morebitno vnetje rane.

5. ZDRAVI POŠKODOVANO KOŽO

Že Antični Grki so uporabljali sivkino olje za čiščenje ran, oskrbo opeklin in drugih poškodb. Antiseptični učinek pripomore k hitrejšemu celjenju in preprečevanju nadaljnjih okužb. Če imate manjšo modrico, jo hitro namažite s karitejevim maslom s sivko, da se bo celjenje čim prej začelo. Bogata osnova iz karitejevega masla in dodatkom sivkinega olja bo vašo kožo nahranila z esencialnimi maščobnimi kislinami in vitamini za hitro okrevanje.

6. POMAGA PREPREČITI GUBICE

Ob vsej koristnosti, ki jo predstavlja Yanumi karitejevo maslo s sivko za vašo kožo pa je nujno poudariti, da se uspešno bori tudi proti znakom staranja. Sivkino olje je bogati vir antioksidantov, ki se uspešno borijo proti prostim radikalom, kateri povzročajo staranje zaradi stresov v okolju ali prekomernega sončenja. To pomeni da antioksidanti v sivkinem olju delujejo proti gubicam, manjšim nepravilnostim, ter temnim starostnim pegam.

IN NE POZABITE, YANUMI KARITEJEVO MASLO S SIVKO NI UPORABNO SAMO ZA OBRAZ, TEMVEČ ZA CELOTNO TELO.