Blog

Pravila za dober nakup naravnih izdelkov

TRIK JE V TEM, DA KUPUJETE PAMETNO

Pri tako širokem naboru kozmetičnih izdelkov se hitro zgodi, da zapravite kupico denarja na nečem, kar obljublja olajšanje in izboljšanje stanja kože, v resnici pa vam naredi več škode kot koristi. Ogromno izdelkov vsebuje kemikalije, ki sprožijo negativno reakcijo in zato škodujejo vaši koži. Vsi vemo, da je koža naš največji organ, ki pa je neprestano izpostavljen vplivom iz okolja. Dobra novica je, da če pazimo kaj nanesemo na kožo lahko veliko teh vplivov omilimo. No pa poglejmo najboljše načine kako izbrati organske, bio, naravne vlažilce za vašo občutljivo kožo, kot so Yanumi izdelki.

PRAVILO 1: PREBERITE SEZNAM SESTAVIN

To je nujno, če imate občutljivo kožo. Ključnega pomena je, da veste s čim hranite vašo kožo.

Katere perservative vsebuje ta izdelek? Ali so naravni perservativi ali parabenski?

Ali izdelek vsebuje alkohol? Več alkohola kot vsebuje, večja verjetnost je, da bo dražil vašo kožo.

Za dobro vaše kože, izbirajte izdelke z naravnimi sestavinami. Naravne sestavine spoznate preko njihovih botaničnih imen, ki so navedeni ob običajnih imenih.

IZOGIBAJTE SE PARABENU IN ALKOHOLU

Da izboljšate vaše možnosti pri iskanju naravne kreme, ki omehča in izboljša vašo kožo, je pomembno, da veste katerim sestavinam se morate izogibati (recimo parabenom in alkoholu). Yanumi izdelki ne vsebujejo niti alkohola, niti parabenov. Berite naprej in izvedeli boste, katere so najslabše sestavine za vašo občutljivo kožo.

PRAVILO 2: NAMESTO ALKOHOLA IN SINTETIČNIH SESTAVIN IZBERITE NARAVNE SESTAVINE

Zakaj? Kemične sestavine so sintetizirane v tovarnah in laboratorijih in vključujejo:

PETROLEJ

Zelo pogosto se uporabljajo sestavine na bazi petroleja, kar pomeni, da so pridelane iz surove nafte. To je super če želite poceni izdelek z dolgim rokom uporabe! Ampak če vam je mar za vaše zdravje in okolje te sestavine niso dobre za vašo občutljivo kožo. Te škodljive sestavine lahko povzročijo vnetje in draženje kože.

Naredite svojemu zdravju uslugo in se izogibajte naslednjim sestavinam na bazi petroleja:

• Mineral Oil or Paraffinum Liquidum

• Petrolatum or Petroleum Jelly

• Propylene Glycol, PEGs (Polyethylene Glycol)

• Polysorbates and DEA/MEA/TEA

Zemlja in vaša koža vam bosta hvaležni!

SULFATI

Sulfati so pogosto prisotni v izdelkih za lase in v milih. Zaradi njih se izdelki penijo. Če sulfati niso proizvedeni iz naravnih sestavin, kot sta kokosovo in palmino olje, dražijo občutljivo kožo. Izberite šampone in mila brez sulfatov, saj jih je ogromno na tržišču. Naravni izdelki brez sulfatov se sicer ne bodo penili, kot smo navajeni, ampak bodo prav tako dobro očistili kožo in lasišče, poleg tega pa so prijaznejši do kože. Preverite sestavine na izdelkih za nego kože in izberite take, ki ne vsebujejo sulfatov.

Sestavine, ki kažejo na sulfate so:

• Sodium lauryl sulphate (SLS)

• Sodium laureth sulphate (SLES)

PRAVILO 3: IZBERITE IZDELKE »BREZ UMETNIH DIŠAV«

Vedno več ljudi je PRE-občutljivih na vonj. Preprosto rečeno, v produktih za kožo ne potrebujemo umetnih dišav. Čeprav je dober občutek uporabljati dišečo kremo, se je temu bolje izogniti. Še posebej če imate poškodovano ali občutljivo kožo. Izbirajte med izdelki ki so »brez umetnih dišav« (‘fragrance free’) in ne med izdelki »brez vonja« (unscented). Izdelkom brez vonja dodajo še več umetnih sestavin zato, da vonj prikrijejo.

Ravnajte se po tem, da je izdelek brez umetnih dišav in vsebuje le naravne sestavine. Yanumi karitejevo maslo je odišavljeno z naravnimi olji, kot je olje lavande, limonske trave, kokosovo olje, arganovo olje, ki so dišeča in hkrati koristna za kožo.

PRAVILO 4: IZOGIBAJTE SE »OPEVANIH« SESTAVIN

VITAMIN C

Pazite na popularne sestavine kot sta C vitamin ali limonin sok. Ali ste vedeli, da je bil C vitamin leta 2017 najbolj iskana sestavina v negovalnih produktih? V negovalnih produktih je bilo veliko povpraševanje po teh dveh sestavinah, ampak ne pozabite, da sta ti dve sestavini kislini in lahko škodujeta občutljivi koži. Obstaja veliko člankov na temo kako je C vitamin koristen, a je tudi veliko opozoril glede njegove nevarnosti. Nekatere naravne sestavine je tako bolje uživati, kot nanašati na kožo in lase. Po načelu »si to kar ješ« in tako »od znotraj« koristiti svoji koži.

PRAVILO 5: IZBERITE SLOVENSKE IZDELKE YANUMI

Karitejevo maslo YANUMI ne vsebuje parabenov, sintetičnih dodatkov ali umetnih dišav in je 100 % naraven in ekološki proizvod, pridelujemo pa ga s hladnim stiskanjem in nežnim stepanjem.

S postopkom hladnega stiskanja karitejevo maslo ohrani vse kvalitetne sestavine, kot so nasičene maščobne kisline, naravne antioksidante, vitamin E in minerale in tako hladno stiskano karitejevo maslo učinkoviteje vlaži kožo, preprečuje procese staranja in ohrani njeno prožnost ter jo ščiti pred zunanjimi vplivi

Negovalna olja Yanumi so hladno stiskana 100% naravna in ekološka.

POVZETEK

Konec koncev morate najti izdelke, ki vam osebno najbolj koristijo. Vse občutljive kože namreč niso enake. Z našimi napotki boste bolj modro izbirali koristne izdelke za vašo kožo in ne takih, ki ji lahko samo škodijo.

Yanumi vam ponuja naravna karitejeva masla ter naravna olja, ki navlažijo vašo kožo in jo hkrati prijetno odišavijo z naravnimi sestavinami. Če vam organsko in naravno kaj pomeni, potem poskusite razumeti kako organski in naraven izdelek v resnici je, saj pri kozmetični industriji obstaja mnogo definicij organskega in naravnega. Za začetek pa si zapomnite 4 pomembne napotke pri izbiri negovalnega izdelka za svojo občutljivo kožo:

1. Preberite seznam sestavin

2. Namesto sintetičnih izberite naravne sestavine

3. Izberite brez umetnih dišav

4. Izogibajte se opevanih sestavin

5. Izberite slovenske Yanumi izdelke