Brezplačna dostava pri nakupu nad 45 EUR znotraj EU.

PODARITE ODGOVORNO DARILO VAŠIM NAJDRAŽJIM!

Kaj pričakovati, če uporabljamo naravne izdelke?

Lepotne novičkeKaj pričakovati, če uporabljamo naravne izdelke?

Kaj pričakovati, če uporabljamo naravne izdelke?

Sem in tja v naš e-poštni nabiralnik zaide sporočilo, ki gre nakako takole: ”Pozdravljeni! Že več let uporabljam vaše šipkovo olje. Tokrat se mi zdi malce drugačne barve, kot ponavadi. Diši lepo, ne zdi se mi pokvarjeno. Kaj bi lahko bilo? Je varno za uporabo?”


Torej, kaj pričakovati? Če uporabljamo naravne kozmetične izdelke manjših lokalnih blagovnih znamk se moramo zavedati, da so običajno narejeni v manjših serijah. In, da jih po navadi izdelujemo mi, ljudje. Nobena serija ni identična drugi, saj gre za butično, pogosto tudi ročno izdelavo.
Zelo veliko vlogo pa odigrajo surovine, na katere izdelovalci nimamo vpliva.

Kaj se lahko zgodi s surovinami in zakaj?


Surovine naravnega izvora, ki se uporabljajo za izdelavo naravne kozmetike so olja, masla, voski, eterična olja, naravna barvila ipd. Pridobivajo se iz narave, predelujejo pa z naravnimi postopki. Vsaka letina/serija je lahko drugačna. To se lahko odraža v vonju, barvi, okusu, strukturi… A to še ne pomeni, da je z omenjeno surovino kaj narobe.

Kaj vse lahko vpliva na surovine:

  • Vreme
  • Spremembe v podnebju
  • Menjava naprav, orodja in pripomočkov med proizvodnjo ipd

 

Na fotografiji sta dve steklenički z olji. V obeh je naše kakovostno šipkovo olje, ki je pravi čudež narave. Po barvi sta si zelo različni, a obe ustrezata vsem standardom, ki jih je proizvajalec navedel, zato je skrb popolnoma odveč. V kolikor slučajno opazite odstopanje, ki vam vzbudi skrb pa nas vedno lahko kontaktirate. Z veseljem pomagamo, da bomo skupaj preverili, kje tiči zajec.

 

Ja, takole to gre z naravnimi surovinami in izdelki. Ampak, jih ne zamenjamo za nič na svetu, saj nam je izredno pomembno, da ustvarjamo izdelke, ki so dobri za našo kožo.

Konvencionalna kozmetika vsebuje ogromno kemičnih elementov, zaradi katerih je obstojna leta in leta. Kadarkoli odpremo embalažo, lahko pričakujemo identičen produkt. V naravi tega ni. Narava je edinstvena, vsak njen dar pa unikaten.

Ni izdelkov v košarici.