Blog

Kaj lahko pričakujem, če uporabljam naravne izdelke za nego kože?

Sem in tja v naš e-poštni nabiralnik zaide sporočilo, ki gre nekako takole: ”Pozdravljeni! Že več let uporabljam naravne izdelke za nego kože, predvsem vaše šipkovo olje. Tokrat se mi zdi malce drugačne barve kot ponavadi. Diši lepo, ne zdi se mi pokvarjeno. Kaj bi lahko bilo? Je varno za uporabo?”

Torej, kaj pričakovati? Če uporabljamo naravne izdelke za nego kože manjših lokalnih blagovnih znamk se moramo zavedati, da so običajno narejeni v manjših serijah. In po navadi jih izdelujemo mi, ljudje. Nobena serija ni identična drugi, saj gre za butično, pogosto tudi ročno izdelavo. Zelo veliko vlogo pa odigrajo tudi surovine, na katere izdelovalci nimamo vpliva.

KAJ SE LAHKO ZGODI S SUROVINAMI IN ZAKAJ?

Surovine naravnega izvora, ki jih uporabljamo za izdelavo naravnih izdelkov za nego kože so olja, masla, voski, eterična olja ipd., pri Yanumi blagovni znamki uporabljamo predvsem nerafinirane surovine. Pridobivajo se iz narave in predelujejo z naravnimi postopki, zato je vsaka letina/serija lahko drugačna. To se lahko odraža v vonju, barvi, okusu, strukturi… A to še ne pomeni, da je z omenjeno surovino kaj narobe.

Kaj vse lahko vpliva na surovine:

  • Količina sonca in dežja
  • Prst, na kateri raste rastlina
  • Spremembe v podnebju
  • Menjava naprav, orodja in pripomočkov med proizvodnjo ipd

Na fotografiji sta dve steklenički z olji. V obeh je naše kakovostno YANUMI šipkovo olje, ki je pravi čudež narave. Po barvi sta si zelo različni, a obe ustrezata vsem standardom, ki jih je proizvajalec navedel, zato je skrb popolnoma odveč. V kolikor slučajno opazite odstopanje, ki vam vzbudi skrb pa nas vedno lahko kontaktirate. Z veseljem pomagamo, da bomo skupaj preverili, kje tiči zajec.

Ja, takole to gre z naravnimi surovinami in izdelki. Ampak, jih ne zamenjamo za nič na svetu, saj nam je izredno pomembno, da ustvarjamo izdelke, ki so dobri za našo kožo.

Konvencionalna kozmetika vsebuje ogromno kemičnih elementov, zaradi katerih je obstojna leta in leta. Kadarkoli odpremo embalažo, lahko pričakujemo identičen produkt. V naravi tega ni. Narava je edinstvena, vsak njen dar pa unikaten.