Blog

Skrivnost do boljšega spomina

Če tako kot jaz nenehno iščeš načine, kako krepiti spomin, kognitivne sposobnosti in delovanje svojih možganov, potem bo ta članek prav zate! Ne glede na to, ali gre za opravljanje izpitov, uspehe v karieri ali preprosto za to, da želiš obdržati svoj um agilen tudi v starejših letih, na izboljšanje kognitivnih sposobnosti in spomin lahko vplivamo! Ampak veš kaj? Tokrat ti v blogu odkrivam nekaj res izjemnega, ki ti bo pri tem pomagalo – to je resasti bradovec.

Preden si začneš predstavljati psihadelična potovanja ali eksotične dobrote, naj ti zagotovim, da medicinske gobe niso nič takšnega. Te gobe se že stoletja uporabljajo v tradicionalni medicini, kot sta kitajska in ajurvedska praksa, in postajajo vse bolj priljubljene tudi v zahodnem svetu dobrega počutja. In ko gre za boj proti stresu in utrujenosti, so medicinske gobe kot mali super junaki narave.

resasti bradovec = Hericium = Lion's mane

Naj ti predstavim ta naravni čudež. Predstavljaj si gobo kosmatega videza, ki spominja na veličastno levjo grivo ali brado – to je goba Lion’s mane. Čeprav je že stoletja zvezda v tradicionalni kitajski medicini, je njegov sloves spodbujevalca možganov šele pred kratkim začel sijati v zahodnih kulturah. In naj ti povem, da je navdušenje nad njegovo uporabo res veliko.

Torej, kako ta čudaška medicinska goba »levja griva« deluje tako čarobno? No, vse se vrti okoli njenih odličnih lastnosti in sestavin, ki jih vsebuje: polisaharidi, vitamini, minerali in aminokisline ter dve bioaktivni sestavini, hericenon in erinacin, ki sprožata proizvodnjo živčnega rastnega faktorja (NGF). Ta je neke vrste »gnojilo« za tvoje možgane, saj spodbuja rast nevronov, jih ohranja zdrave in pomaga celo oblikovati nove nevronske povezave. In to vodi do izboljšanja kognitivnih funkcij, spomina in učnih sposobnosti.

Od besed k dejanjem

Da ne bom samo naštevala in leporečila,  obstajajo znanstvene študije, ki podpirajo trditve, da ta čudežna goba Lion’s mane krepi možgane. Študije so raziskovale njene učinke na kognitivne funkcije in rezultati so resnično obetavni. Pazi tole – v študiji, objavljeni v International Journal of Molecular Sciences, so ljudje, ki so zaužili majhne količine Lion’s mane že po štirih tednih opazili znatno izboljšanje svojih kognitivnih funkcij. Neverjetno, kajne? 

In to še ni vse …

Lion’s mane ne izboljša kognitivnih sposobnosti le na krajši rok. Z redno uporabo ne krepi tvoje možgane samo zdaj in tukaj, temveč deluje na daljši rok. Ko se staramo, postaja ohranjanje naših možganov v vrhunski formi čedalje pomembnejše. Kognitivni upad je resničen strah za mnoge od nas, vendar je Lion’s Mane morda ta naš junak v sijočem oklepu. Nove raziskave kažejo, da bi lahko pomagal zaščititi pred kognitivnimi težavami, povezanimi s starostjo, in celo preprečiti neprijetne bolezni, kot sta Alzheimerjeva in Parkinsonova bolezen.  

Čarobna goba za tvoj uspešen vsakdan

Verjetno se sprašuješ, kako to čarobno gobo vključiti v svojo dnevno rutino? Nič lažjega, Lion’s Mane je na voljo v najrazličnejših oblikah – kapsulah, praških, tinkturah … Osebno rada potresem nekaj prahu Lion’s Mane v svoj jutranji smoothie za dodatno spodbudo možganov za hiter začetek dneva. Ampak, hej, bodi ustvarjalen/-a – dodaj ga v svojo najljubšo juho, omako … Ne pozabi mi poslati svoj najljubši recept, bom vesela. 😉

Za konec …

Danes, ko dnevno opravljamo tisoč stvari hkrati, je prav ta čudežna goba Lion’s mane naša rešitev, naš pomočnik, ki nam pomaga premagovati dnevne naloge. S svojo sposobnostjo krepitve tvojih kognitivnih funkcij, izboljšanja spomina in celo zaščite tvojih možganov skozi leta, je pravo darilo narave za vse nas izčrpane duše. Ne glede na to, ali si študent, deloholik ali samo nekdo, ki želi ohraniti svoje telo v vrhunski formi, je resasti bradovec skrivna sestavina, ki jo iščeš. Verjemi, tvoji možgani ti bodo kasneje zelo hvaležni!

PRENESI BREZPLAČNO:

E-knjiga za izboljšanje delovanja možganov

Izpolni spodnji obrazec in prenesi e-knjigo brezplačno.

YANUMI resasti bradovec je izključno slovenskega porekla in plod raziskav slovenskih znanstvenikov, ponaša pa se tudi z ekološkim certifikatom, kar dokazuje, da so vse surovine 100 % naravnega izvora in ne vsebujejo težkih kovin, toksinov ali plesni. Izdelek Organic Hericium je tudi certificirano brez glutena, za nameček pa pa ima tudi veganski certifikat s katerim dokazuje, da ni testiran na živalih, saj nam je poleg vsega naštetega izjemno pomemben tudi etični kodeks.

ZAKAJ YANUMI?

YANUMI ponuja izdelke, ustvarjene iz funkcionalnih, polnovrednih, organskih gob, vzgojenih v Sloveniji.

  • Naše gobe so gojene pod vodstvom izkušenih mikologov, (znanstvenikov, ki preučujejo glive)
  • Gojene v okoljskih razmerah, ki so optimalne, v Sloveniji
  • Sušene pri nizkih temperaturah za zaščito celovitosti bioaktivnih spojin
  • Testirane na težke kovine
  • Mlete v vakumu za povečanje biološke uporabnosti njegovih hranil
  • YANUMI izdelki so veganski in košer, ter brez glutena, kar potrjuje certifikat.

100 % ekološko

Yanumi medicinske gobe so 100 % ekološke, kar potrjuje tudi naš EKO certifikat!

zero waste embalaža

Ker nam je mar za okolje so naši izdelki pakirani v zero waste embalažo.

100 % slovensko

Vse naše gobe so vzgojene v Sloveniji v skladu s strogimi standardi.

brez glutena in vegansko

Brez skrbi glede alergij in živalskih proizvodov; Yanumi izdelki so veganski.

YANUMI prisega na kakovost, brez kompromisov. Vse naše gobe so zato skrbno vzgojene v Sloveniji, v skladu s strogimi standardi kakovosti, od katerih ne odstopamo. Ker nam je mar tudi za okolje so pakirane v zero-waste embalaži. 

Naravne, ekološke
sestavine

Zero waste
embalaža

SLOVENSKI
PROIZVOD

100% garancija
na zadovoljstvo

VIRI:

  1. Mori, K., Inatomi, S., Ouchi, K., Azumi, Y., & Tuchida, T. (2009). Improving effects of the mushroom Yamabushitake (Hericium erinaceus) on mild cognitive impairment: a double-blind placebo-controlled clinical trial. International Journal of Molecular Sciences, 10(11), 4465-4469.
  2. Nagano, M., Shimizu, K., Kondo, R., Hayashi, C., Sato, D., Kitagawa, K., & Ohnuki, K. (2010). Reduction of depression and anxiety by 4 weeks Hericium erinaceus intake. Biomedical Research, 31(4), 231-237.
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10675414/