Blog

Seneni nahod in alergija na cvetni prah?

Pa smo končno dočakali pomlad, kajne? 😊 Na žalost pa ne prinaša samo sončnih dni in pozitivne energije, ampak se prebudijo tudi alergije. Se ti solzijo oči in te muči nadležno kihanje? Potem te zagotovo muči sezonski seneni nahod. Seneni nahod oz. alergijski rinitis je posledica alergije na cvetni prah ali pelode trav, žit, dreves ali grmovnic. Lahko je sezonski ali pa celoletni. Slednji ni povezan z obdobjem cvetenja, ampak ga povzročajo alergeni, s katerimi pridemo v stik doma ali v službi. Kakorkoli…

Marsikdo ob znakih alergije takoj poseže po zdravilih, obstajajo pa naravni načini, s katerimi lahko podpreš svojo obrambo v tem letnem času, ki ti jih razkrijem malo kasneje.

KAJ JE ALERGIJA NA CVETNI PRAH?

Alergije na cvetni prah se pojavijo, ko se naš imunski sistem pretirano odzove na delce cvetnega prahu in jih prepozna kot škodljive vsiljivce. To sproži reakcijo vnetnih odzivov, ki vodijo do klasičnih simptomov senenega nahoda. Nadležno kihanje, srbečica, vnete oči, utrujenost … in še kak nadležni simptom, ki kvari spomladansko navdušenje. Medtem, ko antihistaminiki in pršila za nos zagotavljajo začasno olajšanje, imajo pogosto stranske učinke, kot sta zaspanost in sušenje sluznice. Obstaja pa naravna različica zdravil, ki blagodejno deluje na celo telo…

ZDRAVILNE, MEDICINSKE GOBE

Medicinske gobe so pritegnile pozornost zaradi svojih imunomodulatornih lastnosti, kar pomeni, da lahko pomagajo uravnavati odziv imunskega sistema. Nekatere gobe, kot so Reishi, Cordyceps in Chaga, vsebujejo bioaktivne spojine, kot so beta-glukani in polisaharidi, ki imajo protivnetne in antioksidativne učinke.

>> Reishi ALERGO MIX PROT ALERGIJAM

Kako lahko z medicinskimi gobami premagaš seneni nahod?

Protivnetne lastnosti, spojine, ki jih najdemo v medicinskih gobah, pomagajo zmanjšati vnetje v nosnih poteh, lajšajo zamašenost in nelagodje, povezano s senenim nahodom.

  • Imunska modulacija: z modulacijo imunskega odziva lahko gobe pomagajo preprečiti pretirano reakcijo na cvetni prah in zmanjšajo resnost alergijskih simptomov.
  • Antioksidativni učinki: antioksidanti prisotni v medicinskih gobah se borijo proti oksidativnemu stresu, ki ga povzročajo alergeni in dodatno ublažijo simptome, kot sta srbečica in draženje.
  • Podpora zdravju dihal: nekatere medicinske gobe podpirajo dihalne funkcije, povečujejo kapaciteto pljuč in zmanjšujejo vpliv alergenov na dihala.
  • Raziskave, ki podpirajo učinkovitost: obstaja veliko študij, ki so preučevale vlogo medicinskih gob pri obvladovanju alergijskega rinitisa. Na primer študija, objavljena v International Journal of Molecular Sciences, je pokazala, da ima izvleček Cordycepsa protivnetne učinke in zmanjšuje alergijske odzive na miših. Podobno je raziskava o gobah Reishi, objavljena v reviji Food Chemistry, pokazala njihovo sposobnost zaviranja sproščanja histamina, ključnega mediatorja alergijskih reakcij.

Medicinske gobe v tvoji dnevni rutini

Dodatki iz medicinskih gob: izbiraj visokokakovostne dodatke, ki vsebujejo izvlečke reishija, cordyceps ali chage. Na voljo so v različnih oblikah, kot so kapsule, praški ali tinkture.

Uporaba v kulinariki: medicinske gobe lahko vključiš tudi v svojo prehrano tako, da jih dodaš juham, zelenjavi ali čajem. Čaji iz gob Reishi in Chaga so še posebej priljubljeni zaradi svojih lastnosti za krepitev imunskega sistema.

Blaži simptome obstoječih alergij in preprečuje nastanek novih

YANUMI ponuja izdelke, ustvarjene iz funkcionalnih, polnovrednih, organskih gob, vzgojenih v Sloveniji.

  • Naše gobe so gojene pod vodstvom izkušenih mikologov, (znanstvenikov, ki preučujejo glive)
  • Gojene v okoljskih razmerah, ki so optimalne, v Sloveniji
  • Sušene pri nizkih temperaturah za zaščito celovitosti bioaktivnih spojin
  • Testirane na težke kovine
  • Mlete v vakumu za povečanje biološke uporabnosti njegovih hranil
  • YANUMI izdelki so veganski in košer, ter brez glutena, kar potrjuje certifikat.

100 % ekološko

Yanumi medicinske gobe so 100 % ekološke, kar potrjuje tudi naš EKO certifikat!

zero waste embalaža

Ker nam je mar za okolje so naši izdelki pakirani v zero waste embalažo.

100 % slovensko

Vse naše gobe so vzgojene v Sloveniji v skladu s strogimi standardi.

brez glutena in vegansko

Brez skrbi glede alergij in živalskih proizvodov; Yanumi izdelki so veganski.

ZAKAJ YANUMI?

Yanumi prisega na kakovost, brez kompromisov. Vse naše gobe so zato skrbno vzgojene v Sloveniji, v skladu s strogimi standardi kakovosti, od katerih ne odstopamo. Ker nam je mar tudi za okolje so pakirane v zero-waste embalaži. 

Naravne, ekološke
sestavine

Zero waste
embalaža

SLOVENSKI
PROIZVOD

100% garancija
na zadovoljstvo