Blog

Goba, na katero prisega Gisele Bündchen: Resasti bradovec

Svetovno znana manekenka Gisele Bündchen je pred kratkim razkrila skrivnost svoje trajne energije in osredotočenosti, pri čemer ne gre za najnovejši modni trend ali modno dieto. Namesto tega svojo vitalnost pripisuje resastemu bradovcu, naravnem dodatku, ki je znan po svojih koristih pri podpiranju možganov in nevrološkega zdravja. Raziskali smo njegove prednosti in odkrili številne koristi, ki jih ima na naše zdravje.

Vir: bostonherald.com in hola.com

KAJ JE RESASTI BRADOVEC?

Resasti bradovec, ki se skriva pod znanstvenim imenom Hericium erinaceus, ima bogato zgodovino uporabe v tradicionalni kitajski medicini. Njegovo imenovanje za gorskega meniha na Japonskem in povezava z antično Grčijo pričajo o spoštovanju, ki ga ta goba uživa že stoletja. Njen edinstven videz, z belimi nitkami, ki visijo kot dlakava preproga, daje pridih mističnosti. A ni njegov videz tisti, zaradi katerega je ta prehranski dodatek tako popularen po vsem svetu.

Goba resasti bradovec

PREDNOSTI RESASTEGA BRADOVCA

1. Zdravje možganov

Resasti bradovec izstopa predvsem po vplivu na zdravje možganov. Nevrotrofni dejavniki* in bioaktivne spojine, prisotne v tej gobi, so povezane z zmanjšanjem vnetja možganov in nevroprotektivnimi koristmi. Raziskave kažejo, da lahko pomaga pri izboljšanju simptomov depresije, anksioznosti ter bolezni, kot sta Alzheimerjeva in Parkinsonova bolezen. Poleg tega izboljša tudi spomin.

* To so biomolekule iz beljakovin, ki spodbujajo rast in diferenciacijo nevronov, živčnih celic v možganih. Nevroni pošiljajo in sprejemajo informacije in bioaktivne spojine, prisotne v tej gobi, so povezane z zmanjšanjem vnetja možganov.

2. Krepi imunski sistem

V kolikor imate oslabljen imunski sistem, je resasti bradovec prava izbira. S svojo kombinacijo bioaktivnih spojin, cinka, beljakovin in ogljikovimi hidrati učinkovito prispeva k boju proti boleznim, vključno s podporo v boju proti raku.

3. Poskrbi za zdravo črevesje

Resasti bradovec velja za prvaka v zdravju črevesja. S svojo vsebnostjo beta-glukanov in prebiotičnim učinkom, vašemu črevesnemu mikrobiomu pomaga pri prebavi, imunskem sistemu ter celo pri težavah, kot so vnetne črevesne bolezni.

4. Funkcionalno in adaptogeno živilo

Levja griva oziroma resasti bradovec ni le medicinska goba; velja za funkcionalno in adaptogeno* živilo. Njene funkcionalne lastnosti presegajo zgolj hranilno vrednost, saj ima tudi sposobnost prilagajanja telesa na stres vseh vrst.

*Adaptogen je izjemna naravna snov, rastlina ali izvleček rastline. Telesu pomaga, da se zoperstavi različnim stresorjem, bodisi fizičnim, kemičnim ali biološkim.

5. Podpora zdravju srca

Gobe levje grive lahko prispevajo tudi k zdravju srca. Njihovi beta-glukani so povezani z zniževanjem ravni slabega holesterola in krvnega tlaka, ključnih dejavnikov za srčne bolezni.

6. Bogat vir vitaminov in mineralov

Poleg že vseh naštetih koristi vsebuje levja griva tudi različne vitamine in minerale, kot so kalij, železo in vitamin B, ki podpirajo različne vidike zdravja.

7. Uravnavanje krvnega sladkorja

Nedvomno pomembna korist te gobe pa je tudi sposobnost levje grive, da uravnava krvni sladkor, kar pomembno vpliva na naše počutje čez dan.

KAKO UŽIVAMO RESASTI BRADOVEC?

Resasti bradovec ponavadi uživamo v obliki kapsul ali prahu. Ponavadi se priporoča, da ga zaužijemo z vodo ali blagim čajem najmanj 20 minut pred ali pa 30 minut po obroku.

ZAKAJ YANUMI?

Yanumi prisega na kakovost, brez kompromisov. Vse naše gobe so zato skrbno vzgojene v Sloveniji, v skladu s strogimi standardi kakovosti, od katerih ne odstopamo. Ker nam je mar tudi za okolje so pakirane v zero-waste embalaži. 

Naravne, ekološke
sestavine

Zero waste
embalaža

SLOVENSKI
PROIZVOD

100% garancija
na zadovoljstvo

VIRI:

Hola.com (dostopno 31.1.2024, 9:28)

Vir slike (dostopno 31.1.2024, 9:28)