Blog

Zen v kapsuli: kako so medicinske gobe postale moj super junak v boju proti stresu in utrujenosti

V tokratnem blogu odpiram temo – stres in utrujenost, ki smo ju že vsi kdaj doživeli. Naj sta posledica preveč dela, urnika z nabitimi roki, družinskimi obveznostmi ali na splošno posledica vsakodnevnih nalog, oba tako utrujenost kot stres nas lahko močno prizadeneta, tako fizično kot psihično.

Poznaš tiste dni, ko se zbudiš z občutkom, da bi lahko spal še deset ur? Ali ko se vlečeš skozi dan in se počutiš, kot da si prazen/-a? Ja, tudi jaz sem doživela to. Vendar že nekaj časa skrbim za odlično psihično in fizično zdravje, seveda, z medicinskimi gobami. Tako je, tudi v boju s stresom in utrujenostjo ti lahko pomaga ta čudovit sadež narave.

Preden si začneš predstavljati psihadelična potovanja ali eksotične dobrote, naj ti zagotovim, da medicinske gobe niso nič takšnega. Te gobe se že stoletja uporabljajo v tradicionalni medicini, kot sta kitajska in ajurvedska praksa, in postajajo vse bolj priljubljene tudi v zahodnem svetu dobrega počutja. In ko gre za boj proti stresu in utrujenosti, so medicinske gobe kot mali super junaki narave.

Kaj povzroča stres in utrujenost?

Običajna utrujenost: to je tista utrujenosti, ki jo občutiš po dolgem delovnem dnevu ali naporni vadbi. Tvoje telo ti sporoča, da potrebuje odmor in poslušaš ga tako, da se udobno namestiš na kavč in se sprostiš ob gledanju svoje priljubljene nanizanke na Netflixu. Običajna utrujenost je večinoma začasna in jo odpraviš s počitkom in sprostitvijo.

Pomanjkanje energije: ob pomanjkanju energije se počutiš prazno, ne glede na to, koliko spiš ali koliko skodelic kave popiješ. Zdi se, kot da je tvoj energetski rezervoar konstantno na nuli in ni stimulansa, ki bi ti pri tem pomagal.

Utrujenost – fizična in psihična: včasih ni utrujeno le tvoje telo, ampak tudi tvoj um, kajne? Zaradi psihične utrujenosti se počutiš izčrpano in medlo, zaradi česar se težko osredotočiš na vsakodnevne naloge ali sprejemaš odločitve. To je tako, kot bi poskušal preteči maraton z vrečo kamenja na glavi. Poznan občutek?

Stres: je odziv tvojega telesa na pritisk. Številne različne situacije ali življenjski dogodki lahko povzročijo stres. Pogosto se sproži, ko izkusimo nekaj novega ali nepričakovanega, kar ogroža naš občutek samega sebe, ali ko čutimo, da imamo malo nadzora nad situacijo.

Kako gobe pomagajo pri utrujenosti in stresu

Tukaj pa pridejo na vrsto medicinske gobe. Te neverjetne gobe so polne spojin, ki lahko tvojemu telesu pomagajo pri prilagajanju na stres, povečajo tvojo raven energije in izostrijo tvojo fokus. Kot da bi svojemu telesu in umu dali velik, topel objem matere narave.

Ko smo bolni ali ko je stres visok, imunski sistem telesa sprosti majhne beljakovine, imenovane citokini, ki sprožijo vnetni proces v telesu. Vnetje ni vedno slabo, je koristen začasen proces, ki ga telo uporablja, da nam pomaga pri zdravljenju bolezni ali poškodbe. V normalnih okoliščinah je vnetje obnovitveni proces. Če pa si pod stresom dlje časa ali je vnetje močno, je to lahko glavni  vzrok za utrujenost.

Super junaki v boju proti stresu in utrujenosti

Eden mojih najljubših junakov je resasti bradovec. Ta goba čudnega videza se že stoletja uporablja v tradicionalni kitajski medicini za podporo kognitivnim funkcijam in zmanjšanju vnetja. Študije so pokazale, da lahko spodbudi rast živčnih celic v možganih, izboljša spomin, osredotočenost in splošno mentalno jasnost.

Potem je tukaj še reishi ali »kraljica medicinskih gob«. Ta čudovita rdeča goba je znana po svojih pomirjujočih lastnostih in lajšanju stresa. Lahko pomaga uravnavati odziv tvojega telesa na stres, zaradi česar se počutiš bolj v ravnovesju in pri zemljeno, tudi sredi največjega življenjskega kaosa.

In nikakor ne smem pozabiti na cordyceps, ki zmanjšuje utrujenost in poveča vzdržljivost. Dokazano je, da ta močna goba izboljša športno vzdržljivost, poveča raven energije in izboljša izrabo kisika v telesu. Je kot naravni spodbujevalec energije, ki ti daje moč za življenjski maraton.

Torej, če čutiš, da stres in utrujenost prevladujeta tvojemu življenju je morda čas, da poskusiš  medicinske gobe. Ne glede na to, ali se spopadaš z običajno utrujenostjo, pomanjkanjem energije ali psihično utrujenostjo, obstaja goba s tvojim imenom, ki ti je pripravljena pomagati. 

Ne veš, katero izbrati? Z veseljem ti pomagam izbrati pravo zate! Pocukaj me “za rokav” tukaj. 🙂

Izkoristi moč narave za premagovanje stresa in utrujenosti – za vedno!

Ekološki kordiceps za povečanje vzdržljivosti in izničevanje učinkov stresa

Ekološki Resasti bradovec za krepitev spomina in boj proti stresu

 Ekološki reishi za krepitev imunskega sistema in boj proti stresu

ZAKAJ YANUMI?

YANUMI ponuja izdelke, ustvarjene iz funkcionalnih, polnovrednih, organskih gob, vzgojenih v Sloveniji.

  • Naše gobe so gojene pod vodstvom izkušenih mikologov, (znanstvenikov, ki preučujejo glive)
  • Gojene v okoljskih razmerah, ki so optimalne, v Sloveniji
  • Sušene pri nizkih temperaturah za zaščito celovitosti bioaktivnih spojin
  • Testirane na težke kovine
  • Mlete v vakumu za povečanje biološke uporabnosti njegovih hranil
  • YANUMI izdelki so veganski in košer, ter brez glutena, kar potrjuje certifikat.

100 % ekološko

Yanumi medicinske gobe so 100 % ekološke, kar potrjuje tudi naš EKO certifikat!

zero waste embalaža

Ker nam je mar za okolje so naši izdelki pakirani v zero waste embalažo.

100 % slovensko

Vse naše gobe so vzgojene v Sloveniji v skladu s strogimi standardi.

brez glutena in vegansko

Brez skrbi glede alergij in živalskih proizvodov; Yanumi izdelki so veganski.

YANUMI prisega na kakovost, brez kompromisov. Vse naše gobe so zato skrbno vzgojene v Sloveniji, v skladu s strogimi standardi kakovosti, od katerih ne odstopamo. Ker nam je mar tudi za okolje so pakirane v zero-waste embalaži. 

Naravne, ekološke
sestavine

Zero waste
embalaža

SLOVENSKI
PROIZVOD

100% garancija
na zadovoljstvo