Blog

Arganovo olje – eliksir mladostne kože

Arganovo olje Yanumi je unikatna rešitev pri marsikateri težavi s kožo kot na primer suha kožaakneluskavicaekcem in gube, preprečuje nastanek strij ter pomaga krepiti krhe nohte in lase, primeren pa je tudi za nego občutljive otroške kože. Olje regenerira hidrolipidni sloj kože in tako preprečuje dehidracijo kože, aktivira kisik v celicah, ščiti vezno tkivo v koži, da ta ostaja elastična in upočasnjuje procese staranja.Izjemno dobra lastnost Arganovega olja Yanumi je, da ne zamaši kožnih por in se zelo hitro vpija, tako da koža ne ostane mastna in se ne sveti, lahko pa ga uporabljate tudi vsi tisti, ki imate mastno kožo, saj uravnava izločanje loja.

SESTAVINE ARGANOVEGA OLJA

Vitamin E v arganovem olju kot najmočnejši biološki antioksidant ščiti in popravlja celične membrane, zavira staranje ter uničuje glivice in bakterije. Nenasičene esencialne maščobne kisline, predvsem omega 6, nevtralizirajo proste radikale in aktivirajo kisik v celicah, medtem ko omega 9 maščobne kisline ščitijo povrhnjico pred izgube vlage. Analize so pokazale, da arganovo olje vsebuje tudi fitosterole, ki so še posebej učinkoviti pri blaženju brazgotin in zdravljenju problematične kože. Zaradi teh lastnosti je arganovo olje kot nalašč za nego kože, poškodovane zaradi aken.

KAKO SE LAHKO RAZVAJATE Z ARGANOVIM OLJEM YANUMI?

Za nego obraza in za preprečevanje gub si lahko privoščite mešanico arganovega in šipkovega olja. Zvečer si mešanico vtrite v obraz s krožnimi gibi, kar lahko po potrebi ponovite tudi zjutraj. Mešanica je izredno učinkovita tudi proti gubam na vratu. Vaša koža bo po uporabi arganovega olja svetleča, elastična in žametna.

Za sijoče in čvrste lase ter nego suhih in lomljivih konic si lahko naredite mešanico arganovega in avokadovega olja. Nežno vtrite v lasišče in nanesite na lase ter pustite 30 minut, lahko glavo ovijete z brisačo in pustite celo noč. Nato lase umijte kot običajno, lasje pa bodo po tej oblogi krepiki, sijoči in se ne bodo cepili.

Za nego brazgotinaste kože si zmešajte arganovo olje, šipkovo olje, eterična olja rožmarina in smilja ter na prizadeto kožo nanašajte 2 do 3 krat dnevno, do 6 mesecev. Za preprečevanje strij priporočamo mešanico arganovega in jojobinega olja, lahko dodate tudi olje mareličnih pečk. Nežno vtrite olje dvakrat dnevno v ogrožene dele telesa in masirajte nekaj minut.

Za nego nohtov si naredite mešanico arganovega olja in eteričnega olja limone. Prste namakajte v mešanici 10 do 15 minut dnevno dva tedna. Pazite, da v tem času prstov ne izpostavljate soncu, saj eterično olje limone poveča občutlivost kože na UV žarke. Namesto eteričnega olja limone lahko uporabljate tudi limonin sok.

Za nego telesa priporočamo, da se z arganovim oljem namažete po kopeli oziroma prhi, z njim pa lahko navlažite tudi zaplate trde kože. Domači piling z arganovim oljem si naredite s sladkorjem ali s soljo. Uporabite ga na tistih delih telesa, s katerega želite odstraniti odmrlo kožo.