Brezplačna dostava pri nakupu nad 45 EUR znotraj EU.

PODARITE ODGOVORNO DARILO VAŠIM NAJDRAŽJIM!

Ko ljubezen do raziskovanja sveta rodi poslovno idejo

Saj veš, kaj pravijo? Da tisto, kar iščeš, najde tebe. Za Martino to zagotovo velja.

Ob raziskovanju Afrike, v Maliju, kjer kljub težkim pogojem življenja med ljudmi prevladuje veselje, pristnost in sprejemanje, je ideja o tem, da bi karitejevo maslo in izdelke iz njega ponudila na slovenskem trgu, našla njo.

Martino sta prevzela uporabnost tega dragocenega zdravilnega, negovalnega in prehranskega sadeža in močan vpliv, ki ga ima karite na afriške ženske in njihovo življenje. Karitejevo maslo ženske uporabljajo za vse mogoče zadeve: pri kuhanju, za nego kože, tudi dojenčkove, las in lesa. Včasih z njim podmažejo stroj, da se zmanjša trenje. 

Karitejevo maslo je v Maliju domena žensk in denar, ki ga z njim zaslužijo in je načeloma njihov edini vir dohodka, lahko porabijo po svoji volji. To jim v patriarhalni družbi daje delček svobode, ekonomske neodvisnosti in enakopravnosti.

Karitejevo maslo – pot do Martinine svobode

Karite danes daje svobodo tudi Martini – svobodno vodi in ustvarja svojo karierno pot v lastnem podjetju, pri tem pa živi svoja načela – pomagaj drugim in svetu.

Vajeti življenja jemlje v svoje roke. Njeno delovanje gre vedno v smeri hitrega, a premišljenega iskanja rešitev in uresničevanja idej, zato ni čudno, da je zapustila varno delo in zanesljivo plačilo v velikem farmacevtskem podjetju, ko se je odločila, da bo karitejevo maslo in druge naravne izdelke, ki jih je odkrivala na svojih potovanjih, ponudila slovenskim ženskam. 

100% NARAVNO KARITEJEVO MASLO, 140 ML

Kaj pa ime?

YANUMI pomeni -bog ljubi

Kjer je zrastla ideja, od tam naj izvira tudi ime. V mali prijazni afriški vasici, kjer je bivala, so jo vsi poznali. K njej so hodili na obisk in jo klicali YANUMI – god loves – bog ljubi. Kot tudi Martina ljubi ustvarjanje svoje naravne kozmetike.

Kakšna je Yanumi?

Iskrena in avtentična

Se ne pretvarja, da je nekaj, kar ni. In je ponosna na to, kar je: trajnostna, naravna, zero wate, odlična. Znanje, inovativnost in najboljše naravne sestavine, ki jih vlagamo v izdelavo naravnih dezodorantov in kozmetike, hvaležno sprejema tudi tvoja koža.

Kreativna in radovedna

Kreativnost je glavni motor delovanja in stvaritev. Brez nje ne bi bilo vseh čudovitih Yanumi izdelkov, ki jih zate razvijamo skozi leta uspešnega delovanja. Seveda nas ob tem podpirajo radovednost, zanimanje, drznost, trdo delo in osredotočenost, ki nas poganjajo tudi takrat, ko vztrajnost popusti in se utrudi. 

Trajnostno naravnana

Svet zapuščamo svojim otrokom, zato nam ni vseeno, kakšen je in kakšen bo postal. Skrbno izbiramo in kupujemo sestavine s Fair trade certifikati in uporabljamo trajnostno, zero waste embalažo. Ker že danes delamo za jutri. Držimo se načel kreativne ponovne uporabe (upcycling), kar pomeni, da odpadni in odvečen material pretvorimo v nove izdelke. Pridruži se nam pri spreminjanju sveta – pomagaj okolju – začni z malimi koraki.

Naravi in živalim prijazna

Radi imamo naravo in živali, zato so naši izdelki primerni tudi za vegane. Veganska kozmetika z aktivnimi naravnimi sestavinami bo poskrbela, da bo tvoja koža zdrava in sijoča. A pri tem ne pozabi – kakor znotraj, tako zunaj!

BODI OBVEŠČENA

Naroči še na e-novice in bodi med prvimi, ki boš izvedela, kako vplivamo na svet. In nase.

Ni izdelkov v košarici.