Bodite obveščeni


100% naravno, čisto olje borage, 30 ml

Regenerativni serum za zdravo in uravnoteženo kožo

100% naravno, čisto olje borage, 30 ml

Hladno stiskano, čisto, naravno & ekološko

13,90 €
  • suhi in poškodovani koži vrača mehkobo
  • lajša simptome kroničnih težav s kožo (ekcem, akne, psoriaza in atopični dermatitis)
  • skrbi za vzpostavljanje ravnovesja pri poškodovani koži

Pomlajevalno 100% naravno ekološko olje borage YANUMI je čisti primer bohotenja narave. Z bogato vsebnostjo vitaminov, mineralov in esencialnih maščobnih kislin pomaga pri tvorbi prostaglandinov, ki so nujno potrebni za vzpostavitev ravnovesja in pravilnega delovanja kože. Boragino olje se izjemo globoko vpije v kožo in jo tako ščiti pred izgubo vlage, za seboj pa ne pušča občutka mastnosti. Najbolj primerno je za suho, zrelo in problematično kožo.

Preberi več

Na zalogi

Kako deluje

Hladno stiskano 100% ekološko naravno olje borage YANUMI je izredno cenjeno, saj je bogato z omega 6 maščobnimi kislinami in med vsemi rastlinskimi olji vsebuje največ gama-linolenske kisline, potrebne za tvorbo prostaglandinov, ki so ključni za vzpostavitev ravnovesja in pravilno delovanje kože.

Bogato je z vitamini in minerali, s katerimi ščiti kožo pred prostimi radikali in ji vrača vlago, suhi in poškodovani koži pa povrne mehkobo in prožnost. Olje zdravilne borage se hitro vpije globoko v kožo in ne pušča občutka naoljenosti, zato se lepo obnese tudi kot pomlajevalno olje za nego obraza in predela okrog oči, zaradi svojega blagodejnega regenerativnega delovanja pa se dobro obnese tudi pri različnih kožnih stanjih in spremembah. Primerno je za vse tipe kože, še posebej pa za zrelo, suho in luskasto ter problematično kožo.

Kljub toliko dobrim lastnostim pa se boraginemu olju, ki ga pridobivajo iz semen zdravilne borage, radi izognemo, saj ga spremlja malce neprijeten vonj. A po nekaj dneh uporabe in prijetnem občutku, ki ga podari koži, olje borage za mnoge postane nepogrešljiv lepotilni spremljevalec.

Shranjevanje ekološkega olja borage

Zaradi visoke vsebnosti gama-linolenske kisline je boragino olje bolj občutljivo na oksidacijo in slabše obstojno, zato je pomembno, da ga hranite dobro zaprtega na suhem, temnem in hladnem mestu. Priporočljivo je, da ga po odprtju porabite v 2 do 3 mesecih.

Pridobivanje olje borage

Ekološko boragino olje ali olje zdravilne borage YANUMI je pridobljeno izključno s hladnim stiskanjem semen rastline boraga (Borago officinalis) in mehanskim filtriranjem, s tem pa ohrani vse biološko aktivne sestavine. Rastlina izvira iz Srednjega vzhoda, danes pa jo najdemo razširjeno po celem svetu.

Opozorilo pri uporabi naravnega boraginega olja

Bolniki z epilepsijo naj uporabljajo boragino olje previdno, ker lahko sproži epileptični napad, prav tako bolniki s shizofrenijo, posebno še, če se zdravijo z epileptogenimi zdravili. Iz istega razloga naj ga sploh ne uporabljajo nosečnice ali doječe matere.

Nasveti za uporabo

  • Nega obraza
    Obraz navlažite s tonikom ali hidrolatom, nanj nanesite nekaj kapljic olja zdravilne borage in ga s krožnimi gibi nežno vmasirajte v kožo. Olje nanesite tudi na predele okrog oči in ga samo nežno vtapkajte.
  • Nega telesa pri kožnih spremembah
    Ustrezno količino olja nežno vmasirajte na prizadete predele dvakrat do trikrat na dan.

Sestavine INCI

Borago officinalis Seed Oil

Loading...