Šipkovo olje

YANUMI Šipkovo olje – za zdravo in sijočo polt

S svojo enkratno sposobnostjo regeneracije, vlaženja in zaščite suhe kože, je certificirano naravno YANUMI šipkovo olje naravni način za ohranjanje zdrave in sijoče polti. Zaradi kombinacije močnih aktivnih sestavin je šipkovo olje edinstveno sredstvo za preprečevanje staranja kože, njene dehidracije in neenakomernega tena kože, z svojo visoko vsebnostjo vitamina C in A pa je odlično za nego občutljive in mastne kože, aken in kože z velikimi porami. YANUMI šipkovo olje je vsestransko uporabno tudi za obnovo kože predvsem pri problematični in poškodovani koži, pri opeklinah, brazgotinah, žuljih, prehitro postarani, suhi in razpokani koži ter pomaga preprečevati nastanek strij in gub.

Kako YANUMI šipkovo olje deluje?

Kombinacija edinstvenih sestavin YANUMI šipkovega olja in 100% naravni izvor sta ključ do učinkovitosti pri preprečevanju staranja kože, dehidraciji in neenakomernega tena kože.

- Omega 6 in Omega 3 esencialne maščobne kisline so enkratne sestavine, ki kožo vlažijo in ji vračajo mehkobo in elastičnost. Več >>

- Beta- karoten je ključen za vzdrževanje zdrave kože, saj pomaga pri obnovi celic, sploh pri koži, ki je prizadeta od sončenja ali stresa.

Spoznajte vse dobrobiti YANUMI šipkovega olja

Šipkovo olje so poznali že Inki, in ga zaradi njegovih pozitivnih lastnosti tudi s pridom uporabljali. Je eno najbolj vsestranskih naravnih olj, saj vsebuje več kot 500 sestavin, vedno bolj pa se uveljavlja v kozmetični industriji, kjer postaja pomembna sestavina vseh izdelkov, ki zavirajo prezgodnje staranje kože, saj vidno gladi gube na obrazu in tistih izdelkov, ki se uporabljajo za nego poškodovane in problematične kože.

  • Šipkovo olje pomaga preprečiti oziroma izboljša videz prvih gubic. Zaradi vsebnosti velike količine maščobnih kislin in antioksidantov, YANUMI šipkovo olje na naši koži dela prave čudeže, saj opazno izboljša videz kože, še posebej je to opazno pri koži, ki je bila izpostavljena čezmernemu sončnemu sevanju.
  • Šipkovo olje odlično vlaži suho kožo. YANUMI šipkovo olje pomaga suhi koži in koži z ekscemom,  dermatitisom ali luskavico, saj olje prodre globoko v kožo in poskrbi, da je ta ves čas primerno navlažena.
  • Šipkovo olje zmanjša oziroma izboljša videz brazgotin. YANUMI šipkovo olje odlikuje zelo kompleksna mešanica edinstvenih sestavin in s tem vpliva na izboljšanje videza brazgotin.
  • Šipkovo olje je učinkovito tudi pri opeklinah. Raziskave dokazujejo, da šipkovo olje zelo zmanjšuje rdečico, koži pa s svojimi naravnimi sestavinami pomaga pri hitrejši obnovi.
  • Šipkovo olje pomaga pri regeneraciji od sonca poškodovane kože in izničiti učinke staranja. Raziskovalci so opravili raziskavo pri ženskah, ki so bile veliko izpostavljene soncu in z njo so želeli dokazati učinkovitost šipkovega olja na prezgodnje znake staranja, ki nastanejo zaradi sončnega sevanja. Ženske so uporabljale šipkovo olje vsak dan tri mesece in prvi učinki so bili vidni že po treh tednih. Do konca raziskave je večina lis kot posledica hiperpigmentacije izginila, videz gub se je občutno izboljšal, koža pa je naravnost zažarela.
  • Šipkovo olje pomaga izboljšati videz strij. YANUMI šipkovo olje je popolnoma varno za uporabo tudi v času nosečnosti in po rojstvu. Kožo učvrsti in ji pomaga, da spet postane primerno elastična.
  • YANUMI šipkovo olje je primerno za vse člane družine, tudi za dojenčke in otroke. Šipkovo olje je zares vsestransko, zato ga lahko uporablja prav vsa družina. Z njim lahko pri dojenčkih odstranjujemo temenice, v pomoč pa je tudi pri različnih kožnih izpuščajih. Odlično se obnese tudi pri izboljševanju videza brazgotin po prebolenih noricah.
  • YANUMI šipkovo olje daje koži naraven sijaj. Po uporabi YANUMI šipkovega olja postane ten vaše kože bolj enakomeren, drobne gubice so zglajene, izboljša pa se tudi videz brazgotin.
  • Šipkovo olje pomaga uravnovesiti stanje mastne/mešane kože. YANUMI šipkovo olje se hitro in enakomerno vpije in lahko pomaga pri različnih nepravilnostih, ki se pojavijo na koži. To olje prav tako zoži pore ter poskrbi, da je ten naše kože bolj zdrav in enakomeren.

Izvor YANUMI šipkovega olja

Šipek (Rosa canina L.) uspeva povsod in zgodaj poleti s svojim cvetenjem krasi naravo ter je ena najstarejših okrasnih rastlin, rožno olje pa so iz njega pridobivali že v stari Indiji in Egiptu.

Za pridobivanje YANUMI certificirano naravnega hladno stiskanega olja uporabljajo šipkove plodove in semena. S hladnim stiskanjem in s procesom, kjer ne uporabljamo nobenih topil, ohranjamo vitalne sestavine šipkovega olja za njegovo čim večjo učinkovitost. Tako pridobljeno olje je bogato s karotenom in vitaminom E ter esencialnimi maščobnimi kislinami.

 Aktivne sestavine YANUMI šipkovega olja

Omega 6 in Omega 3 esencialne maščobne kisline

Šipkovo olje vsebuje veliko nenasičenih maščobnih kislin, najpomembnejše so gama-linolensko kislino (44–50 %), alfa-linolensko kislino (30–35 %) in oleinsko kislino (15–20 %). Gre za esencialne maščobne kisline in to pomeni, da jih naše telo ne proizvaja, so pa ključne za ohranjanje zdrave kože in lepe polti, saj kožo učinkovito vlažijo ter izboljšujejo njeno mehkobo in elastičnosti.

Trans - retinojska kislina (kislinska oblika vit. A)

Trans- retinojska kislina je biološko aktivna oblika vitamina A. Vitamin A pomaga pri obnovi kože, preprečuje prezgodnje procese staranja zaradi prekomerne izpostavljenosti sončnemu sevanju, odpravlja brazgotine, zdravi rane, opekline in ekceme ter odpravlja prekomerno pigmentacijo.

Vitamin A deluje tako, da prodre globoko v epidermis in se pretvori v aktivno obliko vitamina A, ki naravno pospeši obnavljanje kože.

Likopen in beta-karoten

Šipkovo olje vsebuje izredno močna antioksidanta likopen in beta karoten, ki ščitita kožo pred negativnim vplivom prostih radikalov ter pomagata obnoviti kožo, ki je prizadeta od sončenja in življenjskega stresa.

Lipidi

Lipidi v šipkovem olju so podobni tistim, ki se nahajajo v koži, zato se šipkovo olje z lahkoto vpija in na koži ne pušča občutka mastnosti.

Uporaba YANUMI šipkovega olja

YANUMI šipkovo olje nanesite na kožo in ga s krožnimi gibi enakomerno vtirajte v kožo. Primerno predvsem za nego obraza. V kombinaciji z ostalimi olji (mandelj, makadamija) je primerno tudi kot nosilno olje v aromaterapiji in masažah.

Sestavine INCI

Rosa canina fruit oil